A kókuszolaj felhasználható a konyhában, az ételek ízei jobban érvényesülnek. A kókuszolaj egyik igen előnyös hatása, hogy kevesebb kalóriával kell számolni, ha ezzel sütünk, főzünk. A kókusz illata és íze nem kísér végig a főzésnél. Tökéletesen helyettesíti a különböző zsírokat, olajokat; ráadásul a szervezet számára veszélyes zsírokkal sem kell számolnunk a kókuszolaj használatta esetén! Sütéshez, főzéshez, diétához bátran alkalmazható.
Tápérték 100g termékben:
Energia | 3700 kJ/900kcal |
Fehérje | 0g |
Zsír | 100g |
ebből telített zsírsavak | 92g |
Szénhidrát | 0g |
Élelmi rost | 0g |
Transzzsírsav | max. 1% |
NEM HIDROGÉNEZETT TERMÉK!
Nettó tömeg: 1000ml
A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír, a kókuszpálma termésének, a kókuszdió fehér húsának sajtolásával nyert természetes növényi olaj. Annak ellenére, hogy több mint 90%-ban telített zsírsavakból áll, a kókuszolaj az egyik legegészségesebb, antioxidánsokban gazdag zsiradékunk. A kókuszvaj olvadáspontja 24°C, így szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú. Magas laurinsav tartalma miatt antibakteriális és gombaölő hatású is. A szűrt kókusz-olajnak nincsen kókusz illata és íze, ezért konyhai felhasználása igen kedvelt, tökéletesen helyettesíti a különböző zsírokat. A vele készített ételek hosszabb ideig eltarthatóak. Felhasználható sütéshez, főzéshez. A szűrt kókuszolaj kifejezetten stabil molekulákból áll, ezért jól hevíthető, illetve többször is újrahasznosítható. Cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel lebontásához nincs szükség inzulinra. Fogyókúrák során szintén hasznos kiegészítő, mert a szénhidrátokhoz hasonlóan zsírként nem tárolódik a szervezetben. Koleszterinmentes. A kókuszvaj külsőleg is alkalmazható. Táplálja és hidratája a bőrt, a hajat egészségessé és csillogóvá teheti.